Ja radyjka w Octavii używam dosyc rzadko i dlatego nie jest zamontowane na stałe.Jak potrzebuje to montuje pod podłokietnikiem na 2 szerokie taśmy (gumy)elastyczne.Jedyny minus jest taki,ze nie widac wyswietlacza i trzeba obslugiwac "na pamiec".
gdzie zamontować radio Presidet w O2 FL?
Zwiń
X
-
Witam,
To może odświeżę temat i przedstawię mój sposób montowania President Johnson II, radyjko mi zostało z poprzedniego samochodu i jest tak genialne w odbiorze że postanowiłem je zamontować w Octavii, ze względu na wielkość nie chciałem go montować gdzieś na boki czy też pod nogi więc oryginalny Swing wyleciał a w jego miejsce mała modyfikacja:
Użyta ramka radiowa 2din:
Pół kieszeń:
Uchwyt mikrofonu:
Dodatkowe gniazdo zapalniczki:
Przy okazji zamontowałem radio cd/mp3:
Car-tronic to internetowy sklep motoryzacyjny oferujący sprzęt car audio - głośniki, wzmacniacze i radia samochodowe oraz innego rodzaju akcesoria jak np. nawigacje i czujniki parkowania.
CB Johnson przeszła modyfikacje zmiany podświetlenia na zieloną żeby pasowało do kokpitu po złożeniu wszystkiego wygląda to tak:
Mocowanie gruszki:
Zasilanie CB:
Zasilenia jest pociągnięte z bezpieczników i uruchamia się po przekręceniu stacyjki, radio Alpine identycznie.
No i sama antena jest wrzucona tutaj:
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
himi, tu kolega Antek podał kilka modeli: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...278310#1278310
nie jest to President, ale za to są to sensowne propozycje - mam Cockpita i słyszę, jak to radio pracujęSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Antol, mi osobiscie nie widzi się mocowanie gruszki i mocowanie tego dodatkowego gniazda. Ale to Tobie się musi podobać :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 16 Maj, 14 12:43 ]
Zamieszczone przez himiale możecie mi polecić jakiegoś sensownego Presidenta, który zastąpi mi Alana 102?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osAntol, mi osobiscie nie widzi się mocowanie gruszki i mocowanie tego dodatkowego gniazda. Ale to Tobie się musi podobać :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Przymierzam się do montażu cb (Lafayette Ermes Pro) i rozważam opcję "w szufladce". Ale pamiętam uwagę zaufanego mechanika ws. poprzedniego auta, że radyjko na wysokości kolana w przypadku kolizji może pogruchotać kości... Z jednej strony ma trochę racji, z drugiej - niezbyt często dostaje się strzał z przodu :wink: Co na ten temat sądzicie?Był: Opel Astra F 1.4 MPI
Jest: Skoda Octavia II FL 1.6 MPI + LPG http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...295074#1295074
Będzie: ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzesiekp1987Przymierzam się do montażu cb (Lafayette Ermes Pro) i rozważam opcję "w szufladce". Ale pamiętam uwagę zaufanego mechanika ws. poprzedniego auta, że radyjko na wysokości kolana w przypadku kolizji może pogruchotać kości... Z jednej strony ma trochę racji, z drugiej - niezbyt często dostaje się strzał z przodu :wink: Co na ten temat sądzicie?
Komentarz
-
-
Inna sprawa jak ktos mocuje radio tak, ze ono wystaje itp. a w 0II jest wręcz idealne miejsce na jego schowanie w tych schowku. Ja mam zamocowane na rzepy - od spodu radio jest oklejone i poprzeczka również.
Zamieszczone przez himiJa się zgadzam z mechanikiem.Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz