gdzie zamontować radio Presidet w O2 FL?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fan
    Elegance
    • 2009
    • 760

Ja radyjka w Octavii używam dosyc rzadko i dlatego nie jest zamontowane na stałe.Jak potrzebuje to montuje pod podłokietnikiem na 2 szerokie taśmy (gumy)elastyczne.Jedyny minus jest taki,ze nie widac wyswietlacza i trzeba obslugiwac "na pamiec".
    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Borsuk2
      L&K
      • 2010
      • 1203

lampion, chyba najładniej zamontowane radio na forum. Jeszcze tylko dopracować umiejscowienie gruszki i będzie . :
      Fajna stronka

Komentarz

• Antol
        Classic
        • 2014
        • 9

Witam,

To może odświeżę temat i przedstawię mój sposób montowania President Johnson II, radyjko mi zostało z poprzedniego samochodu i jest tak genialne w odbiorze że postanowiłem je zamontować w Octavii, ze względu na wielkość nie chciałem go montować gdzieś na boki czy też pod nogi więc oryginalny Swing wyleciał a w jego miejsce mała modyfikacja:

Użyta ramka radiowa 2din:
        Ramka do montażu radia DIN lub 2 DIN. Zobacz i skorzystaj z niej w swoim samochodzie marki Honda.

Pół kieszeń:

Uchwyt mikrofonu:

Dodatkowe gniazdo zapalniczki:

Przy okazji zamontowałem radio cd/mp3:
        Car-tronic to internetowy sklep motoryzacyjny oferujący sprzęt car audio - głośniki, wzmacniacze i radia samochodowe oraz innego rodzaju akcesoria jak np. nawigacje i czujniki parkowania.

CB Johnson przeszła modyfikacje zmiany podświetlenia na zieloną żeby pasowało do kokpitu po złożeniu wszystkiego wygląda to tak:

Mocowanie gruszki:

Zasilanie CB:

Zasilenia jest pociągnięte z bezpieczników i uruchamia się po przekręceniu stacyjki, radio Alpine identycznie.
        No i sama antena jest wrzucona tutaj:

Pozdrawiam.

Komentarz

• himi
          L&K
          • 2013
          • 1115
          • Octavia II (1Z3)
          • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Troszkę OT, ale możecie mi polecić jakiegoś sensownego Presidenta, który zastąpi mi Alana 102? Chcę mieć ciszej

Komentarz

• Andrzej.P
            RS
            • 2011
            • 1516
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

himi, tu kolega Antek podał kilka modeli: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...278310#1278310
            nie jest to President, ale za to są to sensowne propozycje - mam Cockpita i słyszę, jak to radio pracuję
            Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
            FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Antol, mi osobiscie nie widzi się mocowanie gruszki i mocowanie tego dodatkowego gniazda. Ale to Tobie się musi podobać :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 16 Maj, 14 12:43 ]
              Zamieszczone przez himi
              ale możecie mi polecić jakiegoś sensownego Presidenta, który zastąpi mi Alana 102?
              a musi to byc President? Ja polecam cb ermes lafayette (od 1997 roku jeżdze z CB i to radio najlepiej mi odpowiada z tych co miałem)
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Antol
                Classic
                • 2014
                • 9

Zamieszczone przez piotrek_os
                Antol, mi osobiscie nie widzi się mocowanie gruszki i mocowanie tego dodatkowego gniazda. Ale to Tobie się musi podobać :diabelski_usmiech
                Dodatkowego gniazda nie widać więc jest spoko, a z gruchą no jest tak że niestety w czelusiach internetu nie znalazłem takowego ale czarnego więc jest fluorescencyjny i wmawiam sobie że w nocy praktyczniejsze itd. heheh

Komentarz

• grzesiekp1987
                  Classic
                  • 2013
                  • 39
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Przymierzam się do montażu cb (Lafayette Ermes Pro) i rozważam opcję "w szufladce". Ale pamiętam uwagę zaufanego mechanika ws. poprzedniego auta, że radyjko na wysokości kolana w przypadku kolizji może pogruchotać kości... Z jednej strony ma trochę racji, z drugiej - niezbyt często dostaje się strzał z przodu :wink: Co na ten temat sądzicie?
                  Był: Opel Astra F 1.4 MPI
                  Jest: Skoda Octavia II FL 1.6 MPI + LPG http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...295074#1295074
                  Będzie: ?

Komentarz

• himi
                    L&K
                    • 2013
                    • 1115
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez grzesiekp1987
                    Przymierzam się do montażu cb (Lafayette Ermes Pro) i rozważam opcję "w szufladce". Ale pamiętam uwagę zaufanego mechanika ws. poprzedniego auta, że radyjko na wysokości kolana w przypadku kolizji może pogruchotać kości... Z jednej strony ma trochę racji, z drugiej - niezbyt często dostaje się strzał z przodu :wink: Co na ten temat sądzicie?
                    Ja się zgadzam z mechanikiem.

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Inna sprawa jak ktos mocuje radio tak, ze ono wystaje itp. a w 0II jest wręcz idealne miejsce na jego schowanie w tych schowku. Ja mam zamocowane na rzepy - od spodu radio jest oklejone i poprzeczka również.

Zamieszczone przez himi
                      Ja się zgadzam z mechanikiem.
                      a odnośnie tych mechaników....to jakie oni nieraz mają zagrożenie na tylnim siedzeniu w postaci narzędzi i innych pierdól....to radio CB jest pikuś. I nie tylko mechanicy, bo telefon leżący może również narobić "bałaganu" jak trafi gdzies tam...
                      Załączone pliki
                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Dlatego ja mialem w schowku pod radiem (popielniczce) z dodatkowym glosnikiem i problemu nie bylo wtedy.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...